Jun 2024 | Блог |

През 2024 г. българският офис на Experian отбелязва 20 години на местния пазар. Вижте пътя от аутсорсинг дестинация до хъб за развитие на таланти и технологии.

Щастливи сме, че през 2024 г. българският офис на Experian отбелязва 20 години на местния пазар. Тези две десетилетия бележат нашия дълъг път на развитие, растеж и мисия да създаваме по-добро утре за нашите бизнес клиенти и милиони потребители по цял свят.  

В продължение на 20 години в Experian обединяваме технологии, софтуер и анализ на данни, а продуктите ни предотвратяват финансови измами за милиарди долари, подкрепят хората да подобряват финансовите си резултати, да пестят пари и време.  

Този успех дължим на нашите отдадени служители и техния талант, с които изградихме вътрешна култура, основана на приятелство, сътрудничество и приобщаване. 

Пътят от аутсорсинг дестинация до хъб за развитие на таланти и технологии 

 

  • Започвайки през 2004 г. със само трима служители, днес в компанията работят 1000 професионалисти в различни звена – разработване на софтуерни продукти, аналитични услуги, финанси, доставка на решения и обслужване на клиенти.
  • През 2009 Ехреrіаn предприема голяма крачка в развитието на българския ни офис като го трансформира в първия глобален стратегически център. Днес българските eĸипи работят по пpoдyĸти и oпepaции за шecт oт вcичĸи дeвeт глобални региона, в ĸoитo Ехреrіаn paзвивa дeйнocттa cи. 
  • Зa ĸpaтъĸ пepиoд oт вpeмe (2014-2018 г.) компанията ни преминава през фаза на бърз растеж като броят на служителите се увеличава с 220%, а за тpи гoдини пoдpeд българският ни офис придобива сертификация „Great Place to Work”.  
  • Experian България е част от глoбaлнaтa cилa, ĸoятo пpeз 2023 г. пpeдoтвpaти финaнcoви измaми зa нaд $12 милиapдa, а в пocлeднитe гoдини eĸипът ни e спомогнал за yвeличaвaне на пpиxoдитe нa мecтнoтo дpyжecтвo cъc 73%. 
  • Благодарение на своята висока експертиза, през годините Experian България се утвърди като доверен партньор на българските университети и училища, провеждайки ежегодни практически курсове и стажантски програми. 
  • Нашите хора са нашият най-силен актив и ние се гордеем, че в Experian България имаме невероятна култура, основана на приятелство, сътрудничество и приобщаване, което издига нашата екипна работа до нови висоти.   

Сега е време да празнуваме! 

За да признаем този голям успех и принос към бизнеса, в Experian България организираме няколко инициативи и събития, фокусирани върху нашите хора, култура и иновации. 

За отбелязването на 20 години Experian България през април имахме вълнуващ старт на кампанията ни, когато Джаки Симъндс, главен директор „Човешки ресурси“, Джъстин Хейстингс, главен оперативен директор „Глобални човешки ресурси“, Уил Луис, главен директор “Равенство и многообразие и привличане на таланти“ посетиха българския сайт. 

Това посещение включваше срещи на място и хибридни събития за всички служители в България, предлагащи им възможност да се ангажират с нашия ръководен екип и да научат повече за бъдещата визия и значение на Experian България за глобалния бизнес на компанията с фокус върху нашите служители. 

През юни ще продължим кампанията по отбелязване на годишнината с поредица от вълнуващи събития, за да отпразнуваме този невероятен етап с нашите колеги и приятели.  

Очаквайте още подробности! 

Последвайте ни във Facebook, LinkedIn и Instagram, за да научите последните новини около нас и компанията. 

Честита 20-а годишнина, Experian България!