Coronakrisen har lagt en kraftig dæmper på den danske iværksætterlyst, men i juni er etableringslysten tilsyneladende vendt tilbage. Det viser vores seneste nyetableringstal. Der er dog fortsat stiftet væsentligt færre virksomheder i år sammenlignet med sidste år.

  • De spritnye tal for nyetablerede virksomheder i juni viser, at der stadig er mange iværksættere, der tror på fremtiden. Der er i juni 2020 oprettet 2.581 virksomheder
  • Det svarer til en stigning på 6,7 procent sammenlignet med samme måned i 2019. Tallet skal naturligvis ses i relation til, at april og maj var kendetegnet ved ekstremt få nyoprettelser på grund af corona-nedlukningen. Vi ser jo nok lige nu, at dem der har ventet med at oprette virksomhed i begyndelsen af krisen, nu tør tage skridtet. Blandt andet hjulpet af, at samfundet er vendt tilbage til en mere normal hverdag efter genåbningen. Samlet set skal vi dog stadig tilbage til 2013 for at finde et første halvår, hvor så få virksomheder er blevet etableret, forklarer Bo Rasmussen, der er nordisk salgsdirektør hos data- og analysevirksomheden Experian.

Tallene for nyetableringer har i perioden fra 2014 til 2019 været påvirket af særlig mange IVS’er. IVS-ordningen har siden april 2019 været lukket.