Jan. 2023 | Experian Talks | Dataetik

I denne episode sætter vi fokus på dataetik og GDPR – to områder, der fylder mere og mere i det offentlige rum.  Vi har inviteret Johan Busse, Formand for Dataetisk Råd i studiet til en snak om emnerne, og det var bestemt ikke kedeligt.

Er dataetik en styrke eller svaghed for en virksomhed? Hvorfor er det vigtigt, og hvor skal dataetik ”bo” henne?  Det dykker vi ned i, i denne episode af Experian Talks, hvor vi bl.a. også kommer ind på, hvorfor dataetik bør være ankeret i enhver digitaliseringsstrategi.

Nye teknologier blomstrer op som aldrig før. Men har dataetikken fulgt helt med? Og hvilken rolle spiller etik i forhold til teknologi? Dataetik handler om ansvarlighed og skal give os svar på, hvad der er rigtigt og forkert at gøre når vi taler om data og teknologi.

Lyt og se med i videoen ovenfor og få større indblik i dataetik, og få bl.a. svar på følgende spørgsmål.

  • Hvad er definitionen af dataetik?
  • Hvem definerer dataetik?
  • Hvorfor er dataetik vigtig og hvem er det vigtig for?
  • GDPR vs. Dataetik – Hvor meget er dataetikken påvirket og styret af GDPR?

Der er i øjeblikket mange områder på den digitale dagsorden hos Dataetisk råd og især emner som, hvordan vores samfund og den offentlige digitale udvikling udvikler sig har store interesse, men også hvordan store globale virksomheder anvender og udnytter data i dagligdagen har stor rolle hos dataetisk råd.

Rigtig god fornøjelse!!