Jun. 2024 | Nyheder |

Den nyligt udsendte TV2-dokumentar “Den Sorte Svane” har kastet lys over de mørkere sider af dansk erhvervsliv og kriminelle netværk. Dokumentaren, følger en kvindelig jurist, Amira, som infiltrerer underverdenen for at afsløre omfattende svindel og kriminalitet. Denne afsløring understreger en fundamental nødvendighed for virksomheder: at kende deres kunder og handelspartnere.

Dokumentarens relevans for virksomheder

“Den Sorte Svane” viser, hvordan kriminelle aktiviteter kan trænge ind i legitime forretningsforhold. Amira afslører forbindelser mellem rockere, advokater og store erhvervsdrivende, hvilket understreger risikoen ved ikke at have fuldstændig indsigt i, hvem man handler med.

AML og kendskab til reelle ejere

Hos Experian arbejder vi intensivt med løsninger inden for Anti-Money Laundering (AML) og identifikation af reelle ejere. Disse værktøjer er afgørende for at forhindre økonomisk kriminalitet og sikre forretningsintegritet. Dokumentaren viser tydeligt, at manglende kontrol kan føre til alvorlige konsekvenser, både juridisk og økonomisk.

5 vigtige tiltag du bør anvende, for at undgå svindel og handel med kriminelle netværk

 • Identifikation af Reelle Ejere
  At kende den ultimative ejer af en virksomhed kan afsløre skjulte forbindelser til kriminelle netværk.
 • Kontinuerlig Overvågning
  Regelmæssig opdatering af kundeinformationer sikrer, at man altid har det nyeste og mest relevante data.
 • Strenge AML-kontroller
  Implementering af robuste AML-procedurer kan identificere og blokere potentielle risikofaktorer før de bliver et problem.
 • Brug af Teknologi og Dataanalyse
  Avancerede teknologiske løsninger som Experian FraudIndex kan hjælpe med at opdage mønstre og anomalier, der indikerer svigagtig adfærd.
 • Indsamling af finansielle oplysninger
  At samle finansielle oplysninger fra kunden som en del af KYC-processen indebærer indsamling af detaljer om kundens økonomiske aktiviteter. Dette trin er afgørende for at danne et omfattende billede af kundens økonomiske baggrund og risikoprofil. Så kan du identificere kundens adfærdsmønstre, og eventuelle unormale aktiviteter og minimere risikoen for potentielt skadelige aktiviteter, såsom hvidvaskning af penge eller finansiering af terrorisme.

Sådan kan Experian kan hjælpe 

Identifikation af Reelle Ejere (UBO)

Reelle ejere, også kendt som UBO’s (Ultimate Beneficial Owners), er de personer, der i sidste ende ejer eller kontrollerer en virksomhed. Det er afgørende viden, for at sikre gennemsigtighed og overholdelse af lovgivning, herunder hvidvaskningsdirektiver og skatteunddragelse. At identificere og rapportere disse ejere er en kompleks, men nødvendig proces for enhver virksomhed. Med vores løsninger kan virksomheder nemt identificere de ultimative reelle ejere af en virksomhed. Dette hjælper med at afsløre skjulte forbindelser til kriminelle netværk og sikrer, at man handler med pålidelige parter.
Læs mere om løsningen her.

Identificér mistænkelig aktivitet og forebyg svindel

Vores løsning Experian FraudIndex hjælper med at spotte bedragere før det er for sent. Det er en avanceret løsning, der hjælper virksomheder med at opdage og forhindre svig. Ved at bruge avanceret dataanalyse og teknologi kan vi identificere mønstre og anomalier, der indikerer svigagtig adfærd, før det bliver et problem.
Læs mere om Experian FraudIndex her.

Konklusion

“Den Sorte Svane” er en påmindelse om de potentielle farer ved utilstrækkelig kundeinspektion. Ved at implementere robuste AML-strategier og sikre kendskab til reelle ejere kan virksomheder beskytte sig mod kriminelle aktiviteter og opretholde en sund og sikker forretningspraksis. Experian står klar til at hjælpe din virksomhed med at navigere sikkert i et komplekst erhvervsmiljø.