Jun. 2020 | Nyheder | Covid-19

I disse usikre tider, hvor personer og virksomheders finansielle situation er under konstant forandring og påvirkes af udefrakommende faktorer, er det særligt vigtigt, at du holder dig kontinuerligt opdateret, både hvad angår dine kundedata, og ligeledes dine kunders aktuelle kreditvurdering. Hvis din kunde eksempelvis registreres som dårlig betaler, ændrer ejerforhold eller lignende.

Det overblik kan du få med Aktiv KreditSikring (AKS) som monitorerer din kundeportefølje, og som kunde modtager du notifikationer om ændringer i din kundeportefølje. Med AKS kan du løbende tilmelde og afmelde de kunder, du har et kunde- og/eller kreditforhold til. Det kan integreres direkte i dit økonomisystem og dermed sikre fuldautomatiske processer, så du får fuld adgang til data om navne, adresse, dødsfald, konkurser og mange andre parametre. AKS er særligt egnet til at give dig en ’early warning’, hvis noget ændrer sig i din kundeportefølje, og som bruger kan du sammensætte dit helt eget mix af parametre, du ønsker at monitorere.

Læs mere om Aktiv Kredit Sikring her

Læs mere her

Som kunde af Aktiv KredtSikring er det vigtigt at vide

Som kunde og bruger af AKS, og for at sikre de databeskyttelsesretlige regler overholdes, så er det vigtigt at overholde følgende betingelser*:

  • Som kunde af AKS er det din opgave at til- eller afmelde den eller de personer eller virksomheder, der er skyldnere ifølge et kunde- og/eller kreditforhold.
  • Som kunde af AKS, indestår du for, at den eller de personer eller virksomheder, som du tilmelder AKS, forud for tilmeldingen til AKS, har fået klar og udtrykkelig oplysning om, at du foretager tilmeldingen og derved løbende modtager kreditoplysninger om personen eller virksomheden, ligesom du, som kunde indestår for, at den eller de personer eller virksomheder, der tilmeldes AKS modtager oplysning om, at der indhentes oplysninger fra CPR med henblik på entydig identifikation og verifikation og løbende opdatering heraf, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 14.
  • Som kunde indestår I for generel overholdelse af databeskyttelsesretten, herunder at fjerne personer fra overvågning som er afgået ved døden og hvor overvågningen ikke tjener et reelt formål som retfærdiggør fortsat behandling af deres data gennem AKS.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til din AKS løsning, er du meget velkommen til at kontakte din Experian kundeansvarlige eller vores Databeskyttelsesrådgiver, Mahsa Sharifara, Mahsa.sharifara@experian.com

*Hvis du allerede er AKS kunde kan du finde alle betingelserne i bilaget i din kundekontrakt ”Betingelser for anvendelse af AKS”.