Feb. 2024 | Nyheder |

Flere danskere har i 2023 oplevet problemer med at betale regninger, og antallet af dårlige betalere er med 173.093 RKI-registrerede på sit højeste niveau i tre år. Her kan du se, hvordan indbyggerne i din kommune klarer sig i forhold til resten af landet.

Indbyggerne i Region Hovedstaden er de økonomiske dukse og allerbedst til at betale regninger til tiden er borgerne i Allerød Kommune. I hvert fald hvis du dykker ned i helt nye tal fra RKI-registret.

– Historisk set har indbyggerne i kommunerne i og omkring hovedstaden været bedst til at undgå RKI-registreringer, og det gør sig også gældende ved indgangen til 2024. Omvendt forholder det sig med resten af Sjælland og Lolland-Falster, hvor koncentrationen af dårlige betalere er højest, forklarer Bo Rasmussen, der er direktør hos Experian.

Stor forskel på tværs af landet

Kigger man på top ti over de bedste kommuner er der hele syv i Region Hovedstaden – kun 2,90% af befolkningen i regionen er registeret i RKI. Anderledes ser det ud i Region Sjælland, som bidrager med fem af kommunerne i den tunge ende. Her er 4,31% af befolkningen registreret i RKI.

Lolland Kommune er den kommune i Danmark, hvor 8,25% af alle personer i kommunen er registreret i RKI-registret. Samtidig er Allerød Kommune den kommune i Danmark med færrest registrerede – kun 1,31% af de voksne over 18 år er i RKI.

Vi har kigget nærmere på, hvordan indbyggerne i landets regioner og 98 kommuner klarer sig som betalere. Du kan se tallene for netop din kommune nedenfor, ved at holde musen over kommunerne.

Top 10 kommuner med flest registrerede i RKI

Top 10 kommuner med færrest registrerede i RKI

 

Fremtid med flere i RKI

Ved slutningen af 2023 er der i en national sammenhæng i alt kommet 1,3% flere i RKI-registret sammenlignet med starten af 2023.

– De nye tal viser, at danskerne fortsat er påvirket af den nye økonomiske hverdag, vi har oplevet i 2022 og 2023. Højere renter og leveomkostninger har udhulet manges købekraft, og for nogen bliver det så alvorligt, at regningerne ikke kan betales, forklarer Bo Rasmussen.

Han forventer, at der fortsat kommer flere i RKI-registret i de kommende kvartaler.

– Der sker noget med vores privatøkonomi, som vi ikke har oplevet i mange år. Selvom konjunkturerne forventes at vende i en positiv retning i løbet af året, så viser de økonomiske udfordringer sig typisk først senere i nedgangstider, uddyber Experian-direktøren.

Samtidig tilføjer han, at han dog ikke forventer, at antallet af RKI-registreringer kommer til at eksplodere.

– Høj beskæftigelse og lønstigninger holder økonomien kørende, men der er stadig en risiko for øgede betalingsproblemer, hvis arbejdsløsheden stiger mere end forventet, afslutter Bo Rasmussen.

Inflation og højere renter bag stigning i RKI-registret

Se de seneste RKI-tal