Okt. 2024 | Nyheder |

Den nyeste rapport fra Forrester Consulting, gennemført i samarbejde med Experian, giver et unikt indblik i de strategiske prioriteter hos ledere i finans-og teleindustrien.

Rapporten omfatter tal fra Danmark og ni andre lande, og den viser, hvordan danske virksomheder prioriterer digital transformation, investeringer i cloud-løsninger og kunstig intelligens (AI) som centrale faktorer for fremtidig konkurrenceevne. Læs videre for at få en kort og hurtig indsigt i nøgleområderne for Danmark og en interessant sammenligning med Norges strategier.

» Download den fulde rapport her

Fokus på Digital Transformation og Cloud

I Danmark prioriterer ledere i den finans-og teleindustrien omkostningsreduktion gennem digital transformation og cloud-baserede tjenester. For at opnå dette øger de investeringer i datadrevet kundeindsigt og automatisering.

  • 64% af de strategiske ledere i Danmark forventer mere investering i teknologi i takt med, at vi bevæger os ud af en vanskelig økonomisk periode ​
  • Hele 75% af de strategiske ledere i Danmark prioriterer investering i cloud-native/cloud-aktiverede tjenester, mens 62% mener, at dem, der fastholder on-premise risikovurderingsplatforme, gør det på grund af forældede sikkerhedsbekymringer
  • I Norge ser vi en lidt lavere prioritering af cloud-løsninger, hvor kun 59% af de strategiske ledere øger investeringer på dette område​

AI’s voksende rolle i kreditvurdering

Kunstig intelligens (AI) spiller en stadig mere fremtrædende rolle i kreditvurdering, og danske virksomheder søger at bruge AI til at skabe konkurrencefordele.

  • I Danmark mener 69% af respondenterne, at deres konkurrenceevne afhænger af, hvor godt de kan udnytte AI​
  • Brugen af alternative datakilder med Generativ AI (GenAI) er identificeret som den vigtigste anvendelsesmulighed i Danmark, med 61% af de adspurgte, der fremhæver muligheden. ​
  • Sammenlignet med Norge, hvor kun 62% af lederne mener, at deres konkurrenceevne afhænger af AI, og 64% ser analyser af alternative datakilder med GenAI som en topprioritet​.

Fra modeludvikling til implementering

En central udfordring for mange danske virksomheder er at forkorte tiden fra modeludvikling til implementering. Hurtigere analysecirkler kan styrkes gennem investeringer i cloud-baserede analysetools og ModelOps.

  • 57% af de danske respondenter mener, at det tager for lang tid at udvikle og implementere AI/ML-modeller​
  • I Danmark er det kun 38% af virksomhederne, der kan implementere nye modeller på under seks måneder​
  • I Norge er denne udfordring endnu større, hvor kun 17% af virksomhederne kan gå live med modeller inden for seks måneder​

 Kundernes evne til at tilbagebetale lån​ bliver udfordret

Finansielt pres betyder, at virksomhederne ønsker at forbedre deres evne til at identificere sårbare kunder og engagere sig proaktivt og tidligt for at mindske risikoen.

  • 69% af de danske respondenter er enige i, at stigende inflation og rentestigninger påvirker kundernes evne til at tilbagebetale lån​
  • I Norge ser 62% af respondenterne de samme økonomiske udfordringer for deres kunder, hvilket afspejler en lignende bekymring​.

Afsluttende Bemærkninger

Den danske og norske finanssektor prioriterer digital transformation, cloud-løsninger og AI i deres strategier for at sikre konkurrenceevne. Mens der er nogle variationer mellem de to lande, viser det sig, at både Danmark og Norge er stærkt fokuserede på at anvende de nyeste teknologier og datadrevne metoder for at tilpasse sig fremtidens udfordringer.

Læs hele Experian x Forrester rapporten her, hog bliv klogere på de strategiske prioriteter for vækst og udfordringer for det kommende år.

Læs hele Experian x Forrester rapporten her, hog bliv klogere på de strategiske prioriteter for vækst og udfordringer for det kommende år.