Apr. 2021 | Nyheder | Open Banking

Experian går sammen med det norske fintech-firma Neonomics om en ny dataløsning, hvor Neonomics skal hjælpe med samtykke og datahåndtering til Experians Open Banking-platform.

Neonomics vil via tredjepartsaftaler med de danske banker, og samtykke fra forbrugeren, levere data fra forbrugernes bankkonti.

Experian vil herefter kategorisere dataen for låneudbydere, der på den måde får nemmere ved at lave præcise kreditvurderinger af låneansøgere baseret på opdaterede tal.

”Vi er begejstrede for at skulle samarbejde tæt med Neonomics og sammen skabe adgang til forbrugernes transaktionsdata og lave omkostningsberegninger på en hurtigere, mere sikker og mere simpel måde både for låneansøgere- og udbydere,” siger Bo Rasmussen, der er nordisk salgsdirektør hos Experian og fortsætter:

”Ved at integrere med Neonomics er det muligt for os, hurtigt og effektivt, at møde vores kunders behov, hvilket kommer alle involverede parter til gode – på tværs af flere forskellige brancher,” siger Bo Rasmussen.

Vil du høre mere om Experians Open Banking løsning?

Læs mere

Del af en større strategi

Det nye samarbejde mellem RKI-skaberen og det norske fintech-firma er en del af en større strategi Experian har lanceret for at skabe mere åbenhed mellem lånudbydere- og tagere. De har lavet en maskinlæringsplatform kaldet Trusso, hvor finansielle institutioner kan kategorisere transaktionsdata, og det er netop denne platform, som Neonomics skal være en del af.

” Vi er stolte af, at Experian har valgt Neonomics til at hjælpe med at drive dets open-data initiativer. Med bedre dataforvaltning, mere lydhøre brugeroplevelser og indsigt hjælper vi Experian med at levere en meget stærkere værdiproposition til deres kunder,” siger Christoffer Andvig, direktør hos Neonomics.

Experian har planer om at udbrede deres dataløsning til resten af de nordiske lande.