Maj 2021 | Nyheder | Børsen, Podcast

I samarbejde med Børsen har Experian udgivet en podcast i samarbejde, hvor vi taler om, hvordan virksomhederne kan komme godt ud på den anden side af krisen.

Her fortæller AUTOProff-stifter Jesper Ratza om, hvordan han har overkommet mange udfordringer ved hjælp af en datadrevet tilgang til sin forretning. Mange vil måske mene, at krisetider er tidspunktet, hvor man bør skære ind til benet og fokusere på sin kerneforretning, men ifølge Experians salgsdirektør Bo Rasmussen, er det ligeså vigtigt at arbejde med sine data i krisetider. Han understreger, at det er de virksomheder, der har bedst styr på data, der ofte kommer bedst ud af kriser og formår at overkomme bump på vejen.

I podcasten giver Bo tre overordnede bud på, hvilke dataområder du bør arbejde med under og efter krisen:

Få et overblik over dine data – hvilke kundedata har du til rådighed og hvordan kan data bruges uden at du kommer i problemer i forhold til GDPR eller Markedsføringsloven.

Få styr på din datakvalitet – når du har et overblik over hvilke data du har til rådighed, er det en god ide at få opdateret dine data, så du er sikker på at de er korrekte. Det koster mange penge ikke at have styr på sin data-kvalitet, så det er en øvelse, der giver god mening at få på plads hurtigt. Husk løbende at få opdateret adresse-ændringer etc.

Sæt dig et mål for brugen af data – når du har et overblik over data og fået styr på data-kvaliteten, skal du finde ud af hvad er det din virksomhed har brug for, og hvordan kan de data du har til rådighed hjælpe dig med at opnå dit mål. Skal du øge omsætningen og fokusere på mersalg? Skal du ud og finde nye kunder, der ligner dine eksisterende kunder? Skal du forbedre din Net Promoter Score via en digital strategi? Det er nogle af de overvejelser, du bør tage i betragtning inden du begynder at arbejde med de indsamlede data.