Ara 2020 | Case Study | Case Study

Türkiye Finans mevcut “Erken Uyarı Sistemini” tüm müşteri segmentleri için yapay zeka tabanlı modeller ile geliştirmiş, ek olarak içerik ve zamanlama bakımından önemli olan makroekonomik model güncellemelerini de yapmıştır. Mayıs ayı itibariyle Erken Uyarı Sistemini yenileyen Banka, 2020’nin ilk dokuz ayında gecikmede olan hesaplarda yüzde 38 oranında azalış sağlamıştır.

Sadece Türkiye Finans için değil, tüm bankacılık sektörü için öncü bir adım olan projeyi başarıyla tamamlayarak hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Finans Kredi Kalitesi ve Tahsilatlar Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mert, “Proje ile artık müşterilerimizi erken aşamalarda ve daha doğru analiz edebiliyoruz. Bunun sonucunda da, müşterilerin genel durumunu gözden geçiriyor, anlıyor ve finansal veya operasyonel herhangi bir bozulmayı önlemek için gereken eylemler konusunda onlara danışmanlık sağlıyoruz. Bu nedenle hem müşterilerimiz hem de Bankamız için fayda sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Proje çıktılarına ulaşmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.

Loading...

Hemen İndir

Experian pazarlama iletişimlerine kayıt yaptırarak en son araştırma, haber ve web seminerlerine davetiye alabilirsiniz. Experian olarak geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine sahip olmamıza rağmen, size yalnızca iş alanınızla ilgili olduğunu düşündüğümüz iletişimleri göndermek için elimizden geleni yapacağız. Fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Would you like to hear from us?