Eyl 2021 | Case Study | Case Study, Sekerbanka

Şekerbank, tüm süreçlerini uçtan uca yenileyerek dijital kanallara entegre ettiği Transformasyon Programı kapsamında, stratejik odağı olan tarım, işletme ve KOBİ segmentlerinde, sektörden çok daha geniş bir ciro aralığında, cirosu 40 milyon TL’ye kadar olan müşteriler için, segment bazlı, performansı güçlü analitik modeller ve güncellenen strateji kuralları ile temellendirilen PowerCurve karar destek sistemi altyapısını kurmuş ve bu sistem tarafından desteklenen iş yapış şekli ile; iş hacminde %36 artış, yeni sorunlu kredi girişinde %75 azalma sağlamış ve tahsis kararlarının otomasyon oranını ise %70’e çıkarmıştır.

Şekerbank’ın Strateji, Transformasyon ve Finansal Kurumlar’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aybala Şimşek projeye ilişkin şunları söylemiştir: “68 yıldır üreteni destekleyen Şekerbank, tüm altyapısını uçtan uca yenilediği Dijital Transformasyon Programı’nda da önceliği yine çiftçi, işletme ve KOBİ’lere verdi. Experian ile birlikte kurduğumuz kredi değerlendirme ve tahsis sistemi ile son iki yılda KOBİ, işletme ve tarım kredilerinde iş hacmimizi %36 artırırken, yeni sorunlu kredi girişini &75 azaltmayı başardık. Müşteri deneyimini en iyi uygulamalar seviyesine çıkararak tahsis kararlarının otomasyon oranını %70’e çıkardık.

Daha hızlı ve isabetli alınan kararların, operasyonel verimliliğin ve etkin risk yönetiminin faydalarını müşterilerimiz ve Bankamız şimdiden somut olarak görmeye başladı. Experian ile birlikte geliştirdiğimiz Erken Uyarı ve Tahsilat Modelleri ile daha fazla müşteriye ulaşırken aktif kalitemizi daha da yükseltme yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.”

Proje çıktılarına ulaşmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.

Loading...

Hemen İndir

Experian pazarlama iletişimlerine kayıt yaptırarak en son araştırma, haber ve web seminerlerine davetiye alabilirsiniz. Experian olarak geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine sahip olmamıza rağmen, size yalnızca iş alanınızla ilgili olduğunu düşündüğümüz iletişimleri göndermek için elimizden geleni yapacağız. Fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Would you like to hear from us?